Spelkonvent

Det finns i dag massor av olika spelkonvent som den spelintresserade kan åka på. Det absolut största i Sverige äger rum i Göteborg varje år och heter Gothcon. Det går ut på att folk från hela landet samlas under en helg och spelar allt från rollspel till brädspel, figurspel, kortspel och lajv. Det är inte bara det största spelkonventet i Sverige utan även det äldsta, Gothcon har funnits ända sedan 1977. Bakom eventet står den ideella föreningen Gothcon som är en grupp människor vars stora intresse är spel och att arrangera spelkonvent så klart. Varje år ställer dem upp och ägnar många timmar åt att förbereda och göra Gothcon möjligt. Men hur många är det egentlige som åker dit och spelar? Inte mindre än mellan 12000-16000 besökare kommer varje år det arrangeras.

Så varje påskhelg vallfärdar det spelintresserade människor från hela landet till Göteborg för att spela spel med varandra. Konventet hålls i en stor gymnasieskola mitt i stan som heter Hvitfeldtska och är alltså mycket populärt. Här är alla välkomna att delta, stora som små men dem rekommenderar att man ska vara i alla fall femton år gammal för att delta. De spel man spelar här är först och främst rollspel och fokus har alltid legat på detta. Men man spelar även en hel del brädspel och andra typer av spel som figurspel och kortspel samt lajv som är en form av rollspel där man agerar själv i spelet.

På Gothcon spelas det alltså en hel del brädspel i olika former, även om rollspelen står i fokus. Här kan du spela turneringar i massor av roliga spel men även singelmatcher. Det är spel som Carcassonne och andra Eurospel. Ja det finns massor att välja mellan, det är roligt och dessutom träffar man massor med andra spelintresserade människor. Vem vet, du kanske får nya vänner för livet?

Har du provat att spela spel live online någon gång? Besök www.livekasino.se för att få reda på mer om fenomenet!